Cafe, restoran ya da büfe açmak istediğinizde kabarık bir listenin sizi beklediğini bilirsiniz, ancak hangi malzemelere ihtiyaç duyacağınızda deneyimlerle karşınıza çıkacaktır. Bunun için yeni bir yer açıyorsanız işe öncelikli olarak temel malzemeleri seçerek başlamanız mantıklı olur.
İşletmeniz için alacağınız her ürünün markanıza yakışır olması önemli. Bunun için sıradan olmaktan kaçınmak gerekir. Müşterileriniz mekandan içeri girdiklerinde ilk olarak etrafın nezihliğine ve konforuna bakar. Lezzet ikinci planda tutulur. Bu nedenle müşteri sayınızın artmasını istiyorsanız öncelikli olarak kullandığınız malzemelerin ve dekorun birbirini tamamlamasına dikkat etmeniz gerekir. Mutfakta ilk iş çalışma tezgahı almak olmalı. Tezgah ne kadar büyük ve fonksiyonlu olursa çalışanlarınızda o kadar rahat edecek ve lezzetli yemekler hazırlayacaklardır.
Mekanınıza gelen müşterilerinizin devamlı müşteriniz olmasını istiyorsanız onlara yapacağınız sunuma mutlaka dikkat etmeniz gerekir.
Mutfak malzemeleriniz, belirleyeceğiniz menünüze uygun olmalı, bu sayede ekipmanlarınızı kullanırken daha rahat hareket edersiniz. İhtiyacınız olmayan ürünleri satın almak mutfağınızı kalabalıklaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Üstelik bu tarz alımlar mutfak masraflarınızı da yükseltir.
Endüstriyel Mutfak Bölümleri
Mutfakta depolama bölümü çok önemlidir. Bunun için mutfakta soğuk odaları, buzdolabı ve rafları kullanmanız gerekir. Raflar kuru gıdalarınızı düzenli tutmak ve temiz olmasını sağlayabilmek için ihtiyaçtır. Mutfakta metal dolaplar ve personel için soyunma dolapları kullanılabilir.
Endüstriyel mutfaklarda hamur açma makinesi, hamur yoğurma makinesi ve mikserler bulunmalıdır. Sebzeler için doğrama makineleri kullanılabilir. Yemeklerin çeşitlerine göre kıyma makinesi vs. bulundurulabilir.
Mutfakta pişirme bölümü yine menüye göre düzenlenmelidir. Izgara, ocak, fritöz, kaynatma kazanları ve yer ocağı gibi farklı ürünler seçilebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise enerji sarfiyatıdır. Elektrikli ve gazlı modeller arasında en çok ihtiyaca yarayacak ve ekonomik olan tercih edilmelidir.
Hazırlanan yemeklerin servis edilmesi de yine ihtiyaca göre yapılmalıdır. Bunun için nasıl bir sunum yapılacaksa o tarz ekipmanlara ihtiyaç olacaktır. Örneğin self servis ve açık büfe olacaksa bu durumda servis hattı ve kuver ürünleri tercih edilebilir.
Mutfağınıza uygun çalışma tezgahları ve dolaplar için https://www.ceylancelik.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.